Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Tvrtka Petram-promet d.o.o. (u nastavku „mi“, „nama“, „naš“, itd.) je vlasnik web stranice www.Zeodent-webshop.com („web stranica“). Stvorili smo ovu izjavu o privatnosti kako bismo pokazali da brinemo o privatnosti naših korisnika te kako bismo ih informirali o načinima skupljanja i obrade osobnih podataka na ovoj web stranici.

Molimo vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

Službenik za zaštitu podataka

Imenovali smo službenika za zaštitu podataka kako biste ga mogli kontaktirati radi bilo kakvih pitanja ili pritužbi vezanih uz našu politiku privatnosti ili rukovanje osobnim podacima. Ime i kontaktne informacije našeg službenika za zaštitu podataka su:
Tünde Momčinović, dipl.ing.
petram@zg.t-com.hr

Prikupljanje podataka

Osobni podatak jest svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.
Vaše osobne podatke prikupljamo samo kada nam svojom voljom date takve informacije. Podatke o Vama prikupljamo kada ispunite obrazac ili prilikom prijave na obavijest o povlaštenim cijenama za stare kupce.
Trebali biste imati na umu da se neosobne informacije i podaci mogu automatski prikupljati putem naših Internet servera ili korištenjem „kolačića“.
Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, broj ispunjenih obrazaca, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koji korisnike vode do naše stranice, vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd.

Obrada podataka

Podatke dobivene o vama koristimo u jednu ili više navedenih svrha:
• Radi personalizacije Vašeg korisničkog iskustva (prikupljene informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe);
• Radi poboljšanja naše web stranice (trajno nastojimo poboljšati ponudu naše web stranice na temelju povratnih informacija koje dobivamo od naših posjetitelja);
• Radi uspostave primarnog kanala komunikacije s vama;
• Radi povremenog slanja e-poruka (koje se tiču povremenog primanja obavijesti (ako to želite), ažuriranja, informacija o sličnim proizvodima ili uslugama, itd.)

Poveznice s trećim stranama

Na našoj web stranici ne nudimo niti pružamo usluge ili proizvode trećih strana.

Zaštita vaših podataka

Kako bismo zaštitili osobne podatke koje šaljete preko ove web stranice, koristimo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti. Neprestano nadograđujemo i testiramo našu sigurnosnu tehnologiju. Ograničavamo pristup Vašim osobnim podacima samo onim zaposlenicima koji trebaju znati te informacije kako bi Vam pružili neke koristi ili usluge. Osim toga, educiramo naše zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka.

Pohrana i rok čuvanja podataka

Svi podaci su pohranjeni u bazama podataka i repozitorijima web solutions cloud servera. Pohranjene podatke nećemo prenijeti ili pohraniti u države izvan Europske Unije.
Vaše osobne podatke čuvamo i štitimo za vrijeme trajanja Vašeg poslovnog odnosa s nama.

Prava pojedinaca

Ako želite znati posjedujemo li i obrađujemo Vaše osobne podatke, ili ako želite pristupiti osobnim podacima koje imamo o vama, molimo Vas da nas kontaktirate na petram@zg.t-com.hr

Također možete zahtijevati informacije o: svrsi obrade podataka, kategorijama osobnih podataka pod obradom; tko je još izvan naše tvrtke primio Vaše osobne podatke od nas; koji je izvor osobnih podataka (ako ih niste izravno dali nama); i kako dugo ćemo čuvati podatke. Imate pravo na ispravak osobnih podataka koje posjedujemo ako su oni netočni. Također možete, uz određene iznimke, zatražiti da izbrišemo Vaše podatke ili prestanemo s njihovom obradom. Možete tražiti da prestanemo koristiti Vaše osobne podatke u svrhe izravnog marketinga. U mnogim državama imate pravo poslati pritužbu nadležnom tijelu za zaštitu podataka ako niste zadovoljni načinom kako postupamo s Vašim osobnim podacima. Ako je tehnički izvedivo, mi ćemo na temelju Vašeg zahtjeva poslati Vam Vaše osobne podatke ili ih prenijeti izravno na drugog voditelja obrade. Ako ste se registrirali na web stranici, u svakom trenutku možete Vaše podatke obrisati pristupanjem na Vaše registrirane podatke.

Ako nam podnesete zahtjev za slanje Vaših osobnih podataka na Petram@zg.t-com.hr udovoljit ćemo tom zahtjevu besplatno. Ako ne možemo udovoljiti Vašem zahtjevu u razumnom roku, obavijestit ćemo Vas o datumu kada ćemo udovoljiti zahtjevu. Ako iz nekog razlog na možemo ispuniti Vaš zahtjev, poslat ćemo Vam objašnjenje o tome zašto nismo udovoljili Vašem zahtjevu.

Obavješćivanje o povredi osobnih podataka

U slučaju povrede osobnih podataka obavijestit ćemo Vas i nadležno nadzorno tijelo  porukom e-pošte u roku 72 sata o razmjerima povrede, obuhvaćenim podacima, možebitnom utjecaju na naše usluge i našim planiranim mjerama za osiguranje podataka i ograničenje bilo kakvih štetnih učinaka po pojedince.
Obavijest o povredi Vam nećemo poslati u slučaju:

• ako postoje tehničke i organizacijske mjere zaštite (poput enkripcije) koje su primijenjene na osobne podatke pogođene povredom osobnih podataka, koje te podatke čine nerazumljiva bilo kojoj osobi koja im nije ovlaštena pristupiti;
• ako smo poduzeli naknadne mjere kojima se osigurava da više nije vjerojatno da će doći do visokog rizika za prava i slobode pojedinaca;
• ako bi to iziskivalo nerazmjeran napor ( u tom slučaju ćemo Vas obavijestiti putem sredstava javnog obavješćivanja ili slične jednako djelotvorne mjere).

Povreda osobnih podataka znači povredu sigurnosti koja vodi do nenamjernog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neautoriziranog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, čuvaju i obrađuju u vezi s nuđenjem naših usluga.

Vaša privola

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

Promjene naše politike privatnosti

U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP)

Zaštita osobnih podataka

Ovdje ćemo na jednostavan i razumljiv način objasniti na koji način koristimo osobne podatke korisnika koji koriste ovu web stranicu.

Tko smo
 
Petram-promet d.o.o.
Sjedište: Stubička 87,10110 ZAGREB,
poslovnica 1: Jablanovečka 8, 10110 Zagreb
Adresa elektroničke pošte:
petram@zg.t-com.hr
Info telefon:098288528
IBAN: HR1624020061100433118

Iznos temeljnoga kapitala društva:
20.000,00 kuna / u cijelosti uplaćen u novcu
Članovi uprave društva: Tünde Momčinović, dipl.ing., jedini osnivač d.o.o.
Matični broj: 03885895
OIB: 29681844853
Godina osnivanja: 1992
Radno vrijeme: pon-pet: 09:00 – 17.00 h

Svrha prikupljanja osobnih podataka

Osobni podaci korisnika prikupljaju se isključivo uz pristanak korisnika i isključivo u svrhu poslovanja www.Zeodent-webshop.com trgovine:

1. Za dostavu robe (roba dolazi na vašu adresu koju ste nam dali prilikom online ili telefonske kupovine). Navedene podatke koristit će isključivo Petram-promet d.o.o. i dostavna služba za koju se odlučite prilikom kupovine (Hrvatska pošta d.d. i General Logistic systems d.o.o.-GLS).

2. Za online plaćanja (sustavi online naplate:plaćanje karticama). Navedene podatke koristit će isključivo www.Zeodent-webshop.com, Corvus Info d.o.o. (posrednik za CorvusPay online kartična plaćanja) te vaša banka, ovisno o odabranom načinu plaćanja.

3. Za povrat robe (ukoliko se odlučite na opciju da mi organiziramo povrat robe za vas). Navedene podatke koristit će isključivo Petram-promet d.o.o. i dostavna služba GLS ili Hrvatska pošta d.d.

4. Prilagodba vašim interesima i kriterijima. Na temelju vaših ranijih posjeta našoj webstranici i ranijih kupovina, izgled stranice može biti prilagođen vašim interesima i kriterijima. Navedene podatke koristit će isključivo www.Zeodent-webshop.com

1. Za slanje obavijesti o povlaštenim cijema za stare kupce (najviše 3x godišnje) ako ste ovu opciju označili prilikom narudžbe. Koristimo servis mailchimp i ovlaštenu agenciju za slanje obavijesti kroz servis Mailchimp.

2. Održavanje webshopa od pogramera
Navedene svrhe koriste se neovisno, što znači da za npr. dostavu robe ne morate ostavljati podatke za online načine plaćanja ili za povrat robe. Vrijedi za sve kombinacije navedenih svrha prikupljanja osobnih podataka.
Zeodent-webshop.com neće vaša osobne podatke dijeliti s drugim fizičkim i pravnim osobama, osim navedenih u točkama 1., 2., 3., 5. i 6.

Vaši osobni podaci smješteni su na našim računalima i serveru, pristup kojima je zaštićen lozinkama i relevantnim sigurnosnim protokolima.

Marketing

Ukoliko na to pristanete, Zeodent-webshop.com će vam povremeno slati e-mail obavijesti o povlaštenim cijenama za stare kupce. (najviše 3x godišnje) Uvijek možete povući svoj pristanak odjavom preko linka u e-mailu, isključenjem “Newsletter” opcije u vašem korisničkom profilu ili kontaktiravši nas.

Prava korisnika

Korisnik u bilo kojem trenutku može zatražiti kopiju podataka koje o njemu ima Zeodent-webshop.com
Korisnik uvijek ima pravo sam izmijeniti svoje osobne podatke u našem sustavu (putem web stranice) ili isto zatražiti od nas.

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku povući privolu za korištenje osobnih podataka odnosno zatražiti brisanje svojih osobnih podataka koje posjeduje Petram-promet d.o.o.

Sve navedeno, prigovore te sva možebitna pitanja možete slati na:
petram@zg.t-com.hr  (Tünde Momčinović, dipl.ing. , Petram-promet d.o.o., Stubička 87, 10110 ZAGREB) 

Kolačići (cookies)

Radi se o tekstualnim datotekama koje služe uobičajene informacije o radnjama korisnika. Također, koriste se za izradu statistike web stranice

Druge web stranice

Naša web stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice. Ova izjava o zaštiti osobnih podataka odnosi se i na te web stranice.

Druge web stranice

Redovito pratimo i ažuriramo ovu izjavu, sukladno važećim propisima. Posljednje ažuriranje ove izjave izvršeno je 27.11.2020.